onsdag 29 april 2015

Stort intresse för ÖBO:s arbete

Jonas Tannerstad.
Örebrobostäder ligger i framkant när det handlar om arbetet för att minska energianvändningen. På tio år har ÖBO minskat sin elenergiförbrukning med nästan 40 procent.

"Jag kommer från en roll som utvecklingsingenjör inom den internationella industrin där man ser saker lite på ett annat sätt jämfört med fastighetsbranschen. Att titta förutsättningslöst på vårt bestånd och vad vi kan göra, är och har varit utgångspunkten som lett fram till de här resultaten", säger Jonas Tannerstad som är el- och automationschef på Öbo i ett pressmeddelande.
ÖBO:s framgångsrika energieffektiviseringsarbete har gjort att energibranschen fått upp ögon för företaget. Nu väntar Creative Power Summit där ÖBO kommer finnas på plats för att berätta om sitt arbete. Tidigare har Tannerstad pratat om fastighets-EKG på Energi och Miljödagen.
"Fastighets-EKG utgår från samma princip som ett EKG på en människa. Vi mäter pulsen, alltså strömmen som går genom hela huset. Därefter tar vi fram en unik kurva för huset och tar fram verktyg för att åtgärda eventuella problem. Efter en tid tar vi ett nytt EKG och jämför. Ofta handlar det om små försämringar och problem som gör att huset sakta börjar dra mer energi. Det här är en metod för att upptäcka det", säger Jonas Tannerstad.
Läs mer om detta här.
Här kan du läsa om hur ÖBO använder sig av våra produkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar