torsdag 11 juni 2015

Temperaturen viktig vid servering av öl

På sommaren är det många som gärna tar en kall öl. Men hur kall ska ölen vara? Temperaturen är nämligen viktig vid servering.

  • Ljus lager ska serveras svalt vid temperaturen 8-12°C.
  • Mörk lager bör serveras källarsvalt, runt 12°C.
  • Porter och stout blir bäst vid ännu högre temperaturer, källarsvalt eller rumstempererad rekommenderas (16-18°C).
  • Ale serveras rumstempererad eller sval, runt 10-12°C.
  • Veteölets serveringstemperatur bör vara 8°C.
  • Kallast serveras spontanjäst öl som smakar bäst som väl kyld, 4-6°C.


Kvalitetssäkring viktig


För att säkerställa smakupplevelsen är det smart och enkelt att övervaka temperaturerna med temperaturloggers som även kan varna vid för höga temperaturer så att åtgärder snabbt kan sättas in för att inte riskera hållbarhet och kvaliteten.

Se våra produkter för livsmedelsmätning.
Missa inte vårt kundcase Bryggeriet som förstår vikten av bra kvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar