torsdag 11 juni 2015

Temperaturen viktig vid servering av öl

På sommaren är det många som gärna tar en kall öl. Men hur kall ska ölen vara? Temperaturen är nämligen viktig vid servering.
  •  Ljus lager ska serveras svalt vid temperaturen 8-12°C.
  • Mörk lager bör serveras källarsvalt, runt 12°C.
  • Porter och stout blir bäst vid ännu högre temperaturer, källarsvalt eller rumstempererad rekommenderas (16-18°C).
  • Ale serveras rumstempererad eller sval, runt 10-12°C.
  • Veteölets serveringstemperatur bör vara 8°C.
  • Kallast serveras spontanjäst öl som smakar bäst som väl kyld, 4-6°C.


För att säkerställa smakupplevelsen är det smart att övervaka temperaturerna via webben eller med en datalogger.

1 kommentar:

  1. Vi är medvetna om att registreringen på Unibets hemsida inte innehåller något ”Erbjudande” alternativ, men det alternativet skulle inte ha någon påverkan just nu i alla fall eftersom samtliga spelare erhåller bonusen.

    SvaraRadera