måndag 31 oktober 2016

Fem värmande tips

Fryser du? Du är inte ensam. Den kallare tiden på året är här och med den förvandlas våra hem till riktiga iskuber. Men misströsta inte – här är fem tips för att tina upp din bostad:

1. Höj inte temperaturen på direkten. Våra moderna värmesystem tar tid på sig och ger inte en effekt förrän långt mycket senare. Se istället till att du mäter ordentligt. Du behöver minst två givare - en utomhus och en inomhus. Den sistnämnda bör placeras strategiskt. Var är du mest?

Glöm heller inte av att värme stiger. Av den anledningen kan det vara otroligt missvisande att mäta temperatur på övervåningen, eftersom den sällan speglar hela husets temperaturnivå.

2. Drar det? Gå igenom alla fönster och dörrar för att se ifall du behöver byta ut tätningslisterna runt dessa. Effekten märks nästan direkt.

3. Se över dina element – fungerar de ordentligt? Känn på dem och uppmärksamma eventuella problem. Om ett element känns varmt på ett ställe och kallt på ett annat kan det vara ett tecken på att det behöver luftas.

4. Så fort det blir kallt varnar fötterna. De är nämligen fulla av nervceller och därmed extra känsliga mot kyla. Dags att rota fram raggsockarna och fårskinnstofflorna med andra ord.

5. Och det bästa till sist: vänd kylan till något positivt. Den är en utmärkt anledning till att ha fest mitt i veckan. Ju fler ni är, desto varmare blir både stämning och hus.

Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar