måndag 14 november 2016

Intabs CEO erhåller ärofyllt stipendiumFamiljen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse delar ut forsknings- och entreprenörsstipendium. I år går ett av dessa till Intabs CEO Sanna Arnfjorden Wadström.

Foto: Jerry Stridh
Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse letar efter målmedvetna pristagare som satsar framåt och vågar tänka i nya banor.

Endast sexton år gammal hade Sanna sitt framtida yrke klart för sig - företagsledning. Med mycket driv, målmedvetenhet och hårt arbete blev hon CEO 2010.

- Att leda ett företag inom mätteknik är kul. Det ger mig möjlighet att jobba med projekt och utveckling. Jag gillar förändringar och när det händer saker, så älskar jag verkligen internet, säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Hon berättar vidare om lusten att hjälpa människor. Den underliggande känslan av att vilja vara med och göra skillnad, att se till att bra saker händer. Och hur roligt det är när dessa sker.

- Priset gör mig inspirerad och väldigt glad. Det är en bekräftelse på att vi är på rätt spår och samtidigt en kick att andra ser och tror på det vi gör, säger hon. Intab är ju ett familjeföretag som grundades av min far, idag är även Lina, min syster engagerad i verksamheten. Vi har duktiga medarbetare och tillsammans kommer vi kunna åstadkomma mycket.

Knut Jacobsson, som tillsammans med sin fru Ragnvi har inspirerat till stiftelsen, jobbade som civilingenjör på Volvo 1957. Inom honom brann det dock en önskan om att tillverka något som han kunde sätta sitt eget namn på. Därför sa han upp sig och startade företaget Elitmaskiner. Elitmaskiner bytte snart namn till Atlet, efter den elektriska truck han konstruerat.

Då var det nästan ingen som trodde att han skulle lyckas med sina entreprenörsambitioner, förutom hans fru. Tillsammans, sida vid sida, lyckades de få företaget att växa. Femtio år senare var Atlet Sveriges största familjeägda verkstadsföretag med fler än tusen anställda. Och ur den andan startades Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse. Deras ändamål är att stödja forskning och utbildning inom nyföretagande och företagsutveckling.

Foto: Jerry Stridh
Lika säker som Sanna Arnfjorden Wadström var på att hon skulle bli CEO, lika beslutsam var hon gällande stipendiet:

- För mig fanns det inget om. Jag hade helt enkelt bestämt mig för att jag skulle ha stipendiet. Därför känns det väldigt bra att det faktiskt blev så, att stiftelsen tror på oss och våra ambitioner. Vinsten ger mig en möjlighet att jobba vidare med mitt ledarskap, så att jag och min syster kan fortsätta driva Intab framåt och förbättra företaget för våra användare.


Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar