söndag 18 december 2016

Får vi en vit jul?

Som alltid så varierar nog svaret beroende på var i landet du befinner dig.  De senaste åtta dagarna har vi i Stenkullen haft en medeltemperatur på +1,7°C. I Vemdalen har temperaturen under samma period legat på -3°C. 


Dessa snödjup lär vi få vänta på.

Även om många av oss befinner oss i vinterkylan så är det, enligt SMHI, fortfarande områden utmed kusterna i södra Sverige som enligt statistiken fortfarande definieras som höst. Det gäller i första hand Skåne och största delarna av kustbandet upp mot Göteborg. Även största delarna av Gotland och skärgården i nivå med Stockholm har fortfarande höst. 

Utmed Smålandskusten har vintertemperaturer uppnåtts, dvs. dygnsmedeltemperaturer under 0°C men inte under fem dygn i följd som ju är definitionen på vinter enligt SMHI.

Övriga landat kan i stort glädjas åt vinter även om södra delarna saknar snö. Snöbältet startar just  i nivå med Kopparberg, nära Ludvika.

Den kommande veckan ser nu ut att bjuda på milt väder så Sydsverige ser ut att få en grön jul. Norra delarna av landet verkar dock kunna glädja sig åt en vit jul även i år. 

Klicka på diagrammet nedan för att se de senaste åtta dagarnas temperaturer.

Medeltemperaturen i Stenkullen har legat på +1,7°C och i Vemdalen -3°C de senaste 8 dagarna
(från 2016-12-10 till 2016-12-18).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar