tisdag 13 juni 2017

Tre mättips inför semestern

Nu är sommaren här och så även semestertiden. För att kunna slappna av under ledigheten och få en skön start på hösten kommer här några bra tips.

1 . Ha marginaler

Se över mätningarna och säkerställ driftsäkerheten. Får du mätdata från alla givare som hänger ute? När du mäter så är det viktigt att ha stora marginaler, då får du god säkerhet i dina mätningar. Var därför noga med att byta batterierna i ditt instrument:

  • PC-logger, skicka in och byt batteri minst var femte år.
  • Intab Wireless System är det bra att byta batteri en gång per år eller så aktiverar du ett räckviddslarm som kan vara en indikation på att batteriet behöver bytas.
  • Tinytag: byt en gång per år Tinytagservicekit. Detta är viktigt för att få tillförlitliga mätningar.
När bytte ni batterier senast?

2. Ställ in larm

Automatisera så ni kan få larm om något går snett och säkra upp att det finns personer som kan rycka in om det krisar. Många av våra dataloggers har larmfunktion som är smart att koppla till tillgänglig personal, för att underlätta vid avvikande mätvärden.

3. Kalibrera under din ledighet

Kontrollera när ni kalibrerade sist. Många passar på att skicka in sina loggers på kalibrering eller service under semestern. Då är er utrustning i bästa skick när du är tillbaka från ledigheten.

Tips: Kanske har du överlåtit mätansvaret till någon mindre rutinerad under sommaren? Intab finns tillgängliga hela sommaren om något problem skulle dyka upp. Se till att de har kontaktuppgifter till vår support ifall de stöter på problem.

Glad sommar önskar vi på Intab!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar