måndag 18 december 2017

Tre tips inför ledigheten


Nu är julen här och så även julledigheten. För att kunna slappna av när du är ledig och få en bra start på nästa år kommer här några bra tips.

1 . Ha marginaler

Se över mätningarna och säkerställ driftsäkerheten. Får du mätdata från alla givare som hänger ute? När du mäter så är det viktigt att ha stora marginaler, då får du god säkerhet i dina mätningar. 

Var därför noga med att byta batterierna i ditt instrument:
  • PC-logger, skicka in och byt batteri minst var femte år. 
  • Intab Wireless System är det bra att byta batteri en gång per år eller så aktiverar du ett räckviddslarm som kan vara en indikation på att batteriet behöver bytas. 
  • Tinytag: byt en gång per år, se våra Tinytagservicekit
Detta är viktigt för att få tillförlitliga mätningar. Hör av dig direkt om du behöver batterier innan du tar ledigt så skickar vi omgående.

När bytte ni batterier senast?

2. Ställ in larm

Automatisera så ni kan få larm om något går snett och säkra upp att det finns personer som kan rycka in om det krisar. Många av våra dataloggers har larmfunktion som är smart att koppla till tillgänglig personal, för att underlätta vid avvikande mätvärden.

3. Kalibrera under din ledighet

Kontrollera när ni kalibrerade era instrument sist. Många passar på att skicka in sina loggers på kalibrering eller service under semestern. Då är er utrustning i bästa skick när du är tillbaka från ledigheten.

Tips: Kanske har du överlåtit mätansvaret till någon mindre rutinerad under julledigheten? Se till att de har kontaktuppgifter till vår support ifall de stöter på problem.


God jul önskar vi på Intab!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar