5 tips för att komma igång med mätningarna inför hösten
Nu är sommaren slut och därmed semestrarna för de flesta. Det är dags att komma igång med rutinerna igen och starta upp höstens arbete. Här kommer några tips för att komma igång med mätningarna på rätt sätt.
1. Se över att du har de instrument du behöver
Hur ser höstens planer ut? Vad har du för mätprojekt på gång? Har du mätinstrument för att genomföra projekten på ett bra sätt?
Det är alltid bra att vara ute i god tid. En del av våra datalogger har vi på lager, andra måste vi beställa vilket leder till en något längre leveranstid. Ska du göra en mätning vid bara ett eller ett par tillfällen kan det vara en god idé att hyra instrument. Det kan det även vara om du ska göra en stor mätning och inte har tillräckligt med loggers. Här finns vårt hyrsortiment.
2. Byt batterier och lämna in på service
När bytte du batteri senast? Undvik att förlora viktig data och byt batterier i god tid. Vi rekommenderar batteribyte en gång per år. Antingen beställer du batterier och byter enkelt själv eller så skickar du in dina instrument till oss för batteribyte.
Är det något instrument som inte fungerar som det ska går det bra att skicka in den till oss för kontroll och eventuell reparation.
3. Kalibrera dina loggers
En kalibrering är ett bevis på att loggern mäter rätt. Instrumentet mäts då upp vid valda nivåer mot en känd referens. Intab har ett eget labb för spårbara kalibreringar av temperatur och relativ luftfuktighet. Ackrediterade kalibreringar erbjuds via leverantörer.
Vi rekommenderar kalibrering av temperaturloggers en gång per år. RH-loggers är känsliga och därför rekommenderas ett kalibreringsintervall på sex månader.
Här finns information om våra kalibreringar.
Vill du lära dig med om kalibering? Läs vårt inlägg: Vad ska jag tänka på inför en kalibrering?
4. Uppdatera mjukvaran
Vår mjukvara EasyView 10 utvecklas kontinuerligt. Har du en licens av EasyView 10 kan du se inne i mjukvaran om du har den senaste versionen. Uppdateringar inom samma versionsnummer är kostnadsfria. Har du inte EasyView 10 rekommenderar vi att du uppgraderar dig.
Med jämna mellanrum släpper vi helt nya versioner av EasyView. Vill du få dessa kostnadsfritt finns det möjlighet att köpa till ett abonnemang för detta.
5. Gå en utbildning
EasyView är utvecklat för analys av mätdata. I programmet finns många bra funktioner som många inte har koll på. Under hösten arrangerar vi utbildningar i våra lokaler i Stenkullen. Vi går då igenom funktionerna i mjukvaran innan dagen avslutas med en workshop. Läs mer och anmäl dig här.
Är ni flera på företaget som är i behov av kompetensutveckling går det även bra att beställa en företagsförlagd utbildning som skräddarsys efter just er och era mätningar.
Genom att gå igenom ovanstående steg har du en bra grund för att komma igång med mätningarna på rätt sätt.